Orolig för förändring.

Hej. Min partner är orolig för att mitt utseende kommer att förändras när jag börjar med hormoner. Vad ska jag göra?

Hej
Vårat utseende förändras kontinuerligt genom hela livet. Vi blir tjockare, smalare, längre, bredare, kortare, äldre. Det är ingenting som vi kan komma ifrån och något som vi lär oss att förhålla hos till på olika sätt.

Vid en hormonbehandling med testosteron eller östrogen sker förändringen snabbare än vi är vana vid och kanske i en annan riktning. Det är inte konstigt om det är något som känns läskigt eller obehagligt.

Men förändringen med hormoner går gradvis och är ingenting som händer över en natt. Både du själv och de som ser dig varje dag kommer att ha tid att vänja sig vid varje steg. Det kommer fortfarande att vara du och det kommer gå att känna igen dig.

Det allra viktigaste är kanske att det här förhoppningsvis är någonting som du verkligen vill. Du kommer känna dig mer som dig själv och ditt utseende kommer bättre att matcha den du är. Du kommer att må bättre och därför kommer du att vara vacker. Det är en bra förändring. Förhoppningsvis är det någonting som din partner kan förstå och något ni kan glädjas över tillsammans.

Om inte annat så måste din partner respektera att det är din kropp och ditt beslut.

Sen finns det förstås andra faktorer som kan spela in om det är en sexuell relation. Vi har alla olika saker som vi blir attraherade av och kroppar som vi tänder mer eller mindre på. Men i många sexuella relationer attraheras vi av mer än bara kroppen och du kommer att fortsätta vara du, även om din kropp förändras. Ni kanske kommer att  hitta nya sätt att göra varandra kåta och njuta på.

Det finns personer som av olika anledningar blir triggade av eller har dåliga associationer till vissa kroppar. Om det är fallet med din partner så är det något som ni behöver prata om och förhålla er till tillsammans. Kanske behöver din partner gå och prata med någon och bearbeta sina upplevelser.

Oavsett hur det förhåller sig så behöver du och din partner prata om vad som kommer att hända och hur det känns. Vilka problem finns och hur kan ni förhålla er till dem? Vad är det värsta som kan hända och hur skulle det blir om ni kunde bestämma? Prata. Prata. Prata. Både nu och under tiden. Försäkra din partner om att det fortfarande kommer att vara du. Berätta hur mycket du ser fram emot det. Prata med varandra vilka förändringar ni märker och fokusera på det som är bra. Var ärliga mot er själva och mot varandra om era känslor. Låt rädslan och oron komma fram, acceptera den utan att låta den styra.

Och kom ihåg att det är din kropp. Det här är du och någonting som din partner behöver respektera och förhålla sig till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s