Sex vid kroppsdysfori

Har du några tips på hur en kan ha sex med andra om en är kåt men känner dysfori över sin kropp?

Hej

Hur en kan och vill ha sex är förstås väldigt individuellt.
Dysfori är ett väldigt brett begrepp och graden av obehag varierar väldigt mycket mellan olika personer som har dysfori. När det kommer till sex är det förstås allra jobbigast att känna dysfori för de delar som är mest erogena på den egna kroppen. Det kan röra sig om könsorgan, vävnad på bröstkorg, rumpa, lår och mycket mer.

Som alltid när det känner sex där andra än en själv är involverade så är det  väldigt viktigt med kommunikation, både verbal och ickeverbal. Prata om vad som känns bra och vilka gränser ni har. Om det känns jobbigt att prata kan det vara bra att göra en Ja, Nej, Kanske lista över olika sexuella aktiviteter. Visa vad du gillar och säg ifrån när det inte känns bra.

Oavsett vad du känner dysfori över så hjälper det att först identifiera vad som triggar dysforin eller vad som får den att kännas värre eller bättre. Spelar det någon roll om din partner tittar på din kropp? Är det fysisk beröring som känns jobbigast? Finns det beröringar som känns bättre eller sämre?
Försök att hitta nya erogena zoner på din kropp. Fokusera på det som känns bra. Halsen, öronen, fötterna, armarna och ryggen är potentiellt erogena områden som ofta glöms bort. Om det känns bra så smek mage, insidan av låren och rumpan. Hångla och kyss varandra om det är något ni tycker om.

Funkar det bättre om du är helt eller delvis påklädd? Experimentera med smekningar utanpå kläderna.

Fokusera mer på din partners kropp. Kan du njuta av att ta på din partner och att ge njutning. De finns personer som kan få orgasm helt utan beröring av den egna kroppen. Är det något som skulle kunna funka för dig? Kom också ihåg att orgasmen kanske inte behöver vara det givna ”målet” med en sexuell aktivitet

Om du vill ha sex med dina könsorgan trots att du känner dysfori över dem så finns det lite olika saker som går att prova.

Funkar det bäst om du smeker dig själv eller om din partner gör det? Vilket som är helt okej, gör klart för din partner vad som gäller.

För den som tycker om att använda tucking som metod för att få delar som känns mer rätt så går det utmärkt att ha sex på olika sätt under tiden.

Prova att stimulera könsorganen med klassiskt ”könade” sätt som passar din könsidentitet. Det går till exempel ibland att runka en transkuk mellan tumme och pekfinger, eller med de nedre fingrarna på en knuten hand. En transklitoris kan vara skön att smeka med handflatan lätt tryckt mot kroppen.

För den som brukar använda packer, eller känner att det är något som skulle kunna passa kan det vara skönt att få den stimulerad på olika sätt, både innanför och utanpå kläderna. Ett liknande alternativ är att använda en strap-on, med eller utan harness. Rent visuellt kan det kännas väldigt sexigt och upphetsande att se någon smeka eller suga på den icke kroppsegna kuken, men den kan också hjälpa till att fysiskt stimulera könsorganen.

För den som har en transklitoris eller det som medicinskt kallas penis och testiklar kan muffing var något som känns bra som sexuell aktivitet. Jag har skrivit en kort guide till muffing i en tidigare post. Det skapar som en ficka som kan omsluta fingrar och leksaker i ungefär samma storlek.

Ett del av kroppen som för många känns könsneutral och väldigt skönt att få stimulerad på olika sätt är mellangården. Det är området mellan analen och könsorganen. Huden här är ofta len och det är fullt med nerver och nervändar både i huden och en bit in i kroppen.

Oralsex är något som funkar bra för en del och inte alls för andra. Kom ihåg att inte heller oralsex behöver handla om könsorganen. Sug på fingrar, tår och öron, kyss mage och rygg, slicka halsen och på insidan av låren och överarmarna.

Även vid oralsex finns det beteenden som vi ofta ser som könade. Om det inte känns bra att få könsorganen sugna på så kanske det är helt underbart att bli slickad eller tvärt om. Testa olika tekniker om det är något som du vill involvera.

Att gnida sina och en partners könsorgan mot varandra kan kännas väldigt bra och intimt för många, oavsett hur kropparna ser ut. Det finns många olika ställningar att prova detta i. Prova också att gnida könsorganen mot andra dela av kroppen. Mot din partners lår, höft, rumpa eller mage kanske. Det här kan också göras med eller utan kläder på.

Analsex är också något som fungerar för en del och inte alls för andra. Det kan upplevas som väldigt könsneutralt och är en möjlighet för omslutning och penetration för dem som inte har eller inte vill använda den främre öppningen. Analsex går att ha på många olika sätt. Slicka eller smeka runt och på analen kan vara väldigt skönt även för de som inte tycker om att omsluta. Några saker är viktiga att tänka på innan något stoppas in i analen. Det första är att använda glidmedel. Analen är ömtålig och producerar väldigt lite egen lubrikation. Det andra är att ta det lugnt och långsamt. Musklerna öppnar sig av sig själva efter ett lätt tryck i runt 15 sekunder. Att tvinga upp dem kan göra väldigt ont. Börja med något litet, som ett finger eller en smal vibrator eller dildo. Fortsätt till något grövre bara om det känns bra. Sluta så fort det gör ont.

Om det känns obehagligt att få kroppen berörd direkt, men du ändå vill ha fysiskt stimulering kan leksaker av olika slag vara bra hjälpmedel. Vibratorer finns i olika sorter med varierande former och storlekar. De passar bra både utanpå och innanför kläderna. Strap-ons med och utan harness är utmärkt att använda som sin egen kuk om det känns bra. Det finns även harness som har en fitta fram för dem so m tycker att det känns bra.

Andra hjälpmedel som ofta finns lätt till hands är kuddar, duschmunstycken, armstöd, sängkanter, köksredskap och annat som finns i hemmet. Bara fantasin sätter gränser.

Och så glidmedel. Glidmedel är bra till det mesta. Bara tänk på att inte använda oljebaserade glidmedel tillsammans med kondomer eller leksaker av latex och inte silikonbaserat tillsammans med leksaker eller kondomer av silikon

Det sista tipset jag har är att använda fantasin. Och då menar jag inte bara för att komma på nya, spännande sätt att ha sex på. Använd fantasin medan du har sex. Bygg en mental bild av den kropp du vill. Fantisera om saker du tycker är sexigt. Titta på porrfilm, läs erotik eller porrnoveller. Använd hjärnan och inte bara kroppen när du har sex.

Hör gärna av er om ni har fler tips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s