Jag har fått dysfori efter att jag började binda brösten

Innan jag provade att binda brösten var jag ganska bekväm med att de satt där, men nu känner jag mig fel de få gånger jag inte binder. Att veta hur jag skulle kunna se ut utan bröst har liksom gett mig mer dysfori i min nakna kropp. Borde jag sluta binda brösten?

Dysfori är en konstig sak som ibland kan tyckas ha sitt eget liv.
Om du mår bra av att binda brösten, när du gör det, så tycker jag inte att du behöver sluta med det.

Det är möjligt att du skulle kunna minska din dysfori med tiden genom olika övningar i mindfullness och acceptans om du slutade helt att använda binder. Men det är också möjligt att den är där för att stanna nu. Som du skrev så vet du nu hur du skulle kunna se ut utan bröst och om det är så du mår bäst så går det inte bara att ignorera.

Antagligen så var du inte lika medveten om dina bröst innan du började att binda, eftersom du var bekväm med dem. De var där men du tänkte inte på dem. Saker som vi inte är bekväma med får oftast mycket mer uppmärksamhet av vår hjärna. Men genom att binda brösten så skapas en annan medvetenhet. Det blir påtagligt. Att binda brösten skapar ett konstant tryck vilket kan få effekten att området uppmärksammas av oss. Den medvetenheten finns antagligen kvar även när du inte binder. Kanske blir den ännu mer påtaglig då. Jämför med om du brukar ha något smycke på dig jämt, som ett armband eller en ring. När du är utan smycket så kommer det kännas konstigt och fel, eftersom din hud och dina känselceller har vant sig vid trycket och de vibrationer som skapas när smycket rör sig. Precis likadant fungerar det med klädesplagg och med binder.

Dysforin skulle kunna komma av att du fått uppleva din kropp på ett sätt som du tycker bättre om, som passar dig och din könsidentitet. Du har sett hur kläder kan sitta på dig och de hänger helt annorlunda när du inte binder brösten. Antagligen blir du bemött olika om du har en mer plan bröstkorg eller om du har bröst som syns tydligare. Det kan också vara något som skapar dysfori. Förut kanske det inte fanns något alternativ, men nu gör det.

Allt det här är förstås bara spekulationer och om du mår riktigt dåligt över det så tycker jag att du ska försöka få kontakt med någon att prata med. Om din dysfori kan avhjälpas med att binda brösten så gör det, så länge du är försiktig och inte skadar dig själv. Tänk på att inte binda för länge i taget, max 6-8 timmar. Sov inte med binder och bind inte för hårt. Du ska inte få blåmärken och det ska inte vara svårt att andas, Ta några djupa andetag och hosta lite för att kontrollera att den inte klämmer åt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s