Intergender och hormoner

Vårdcentralen tar inte emot mig som är Intergender/könsneutral för att de tydligen inte har stöd för icke transpersoner som vill ändra sina kroppar. Jag vill veta och eventuellt få tag på Hormon stoppande/blockerande eller i alla fall få läsa på förpackningen om bieffekter.
Med mycket smink och bröstproteser kan jag lyckas se ut som en kvinna och utan smink och med min garderob kan jag se ut som en man. Men om jag vill vara könsneutral eller kunna välja exakt hur jag vill se ut varje dag eller vem jag vill vara just den dagen blir det en annan sak.

Vart ska jag vända mig och hur ska jag gå till väga?

Tack för din tid!

Hej

Vårdcentralen kan inte göra något mer än att skriva en remiss till allmänpsykiatrin. Där skickas en sedan vidare till ett utredningsteam. Det är först när du fått en diagnos av utredande psykiatriker som du kan få behandling med hormoner.

Alla utredningsteam sätter inte diagnos på icke-binära personer, men det finns en diagnos ”uns” (utan närmare specifikation) som ger rätt till könsbekräftande behandling även för icke-binär. Mer information om det finns i en tidigare post här.

Om du bara vill veta vilka effekter och bieffekter ett visst hormonpreparat ger så kan du söka på FASS. Problemet är att du då behöver veta namnet på preparatet innan.

Det finns en artikel på Internetmedicin.se om transsexualism, som lista några olika behandlingar. Jag måste dock varna för ett vänligt medicinskt och cisnormativt/cissexistiskt språk i artikeln. Den är dessutom eventuellt inaktuell då den skrevs 2011

Mer information om utredning och behandling finns på transformering.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s