Sex med transklitoris

Hej.

Jag är en pre-op trans tjej som gärna har sex med min flickvän. Problemet är att jag blir dysforisk när hon smeker min klitoris (penis), samtidigt som jag tycker att det är jätteskönt. Jag vill inte sluta ha sex, men det har börjat bli ett ganska stort problem att jag blir så dysforisk. Hon är jätterespektfull och gör inget jag inte vill, men jag vill ju. Har du några tips på hur vi kan lösa det?

Hej

Vilken bra och viktig fråga!
Jag har faktiskt en del tips på vad ni skulle kunna prova. Vad som känns skönt är väldigt individuellt och det är också olika vad som ger dysfori, så ni kan behöva experimentera en del innan ni hittar något som funkar för just er.

Nu vet jag ju inte exakt vad det är som framkallar dysforin, det är nog det första du behöver klura ut om du inte redan har gjort det. När mår du dåligt? Vad är det som ger dysfori? Och vad är det som inte ger dysfori.

Eftersom det verkar vara specifikt din klitoris som är fokus för dysforin så kan det vara bra att börja med att ägna mer uppmärksamhet åt andra delar av din kropp. Det finns många olika sexuella aktiviteter som inte involverar könsorganen. Be din flickvän att utforska din kropp med sin händer och sin mun. Hitta din erogena zoner och kolla om hon skulle vara intresserad att ägna dem mer uppmärksamhet. En del upptäcker nya stället för sexuell njutning och till och med möjligheten att få orgasm med hjälp av andra kroppsdelar. Men det är inte alla som det passar för.

Utforska aktiviteter som inte framkallar dysfori. Experimentera med ställningar och platser. När mår du som bäst, har det som skönast eller känner dig som mest sexig?

En annan sak kan vara att lägga mer fokus på din partner och hennes kropp. För en del är det ett bra sätt att komma runt dysforin för den egna kroppen.

Men det verkar som att du verkligen vill kunna ha sex med din klitoris och att du tycker att det är skönt rent fysiskt.

En sak som ni kan göra är att  försöka hitta sätt att få din klitoris att kännas mer som vilken klitoris som helst. Vilket språk, vilka ord känns bästa att använda? Hur pratar ni med varandra när ni har sex?

Om det är så att dysforin är för stor för att du ska kunna njuta av att bli smekt direkt på din klitoris så kan ni prova ifall det fungerar bättre att använda en vibrator eller annan sexleksak att smeka med. Det kan går förstås att göra även utan dysfori. Många upplever att det är bättre när de vet att deras partner inte kan känna till exempel formen på könsorganen. Andra njuter helt enkelt mer av vibratorer än av att bli smekta eller slickade och en del behöver den lite mer intensiva stimuleringen som en vibrator ger.

Du kan också prova att ha kläder på dig. Antingen flera lager eller bara underkläder. Låt din partner smeka dig utanpå kläderna på olika sätt. Prova att använda vibratorer och andra leksaker utanpå kläderna. Kanske vill ni prova att låta din partner stoppa in handen innanför eller föra kläderna åt sidan och smeka dig.

Även runt klitoris, och inte bara direkt på, finns det många nervceller och kan vara skönt att få stimuleras. Smek upp på venusberget och runt klitoris fäste. Även på undersidan, ner mot analen är många väldigt känsliga och tycker om att bli berörda. Längs sidorna och ner på insidan av låren.

Prova olika sätt att smeka klitoris på, både med och utan kläder. Oavsett om du får erektion eller inte kan din partner prova att hålla ner (upp?) klitoris mot din mage och försiktigt dra fingrarna upp och ner längs med den. En del tycker att det är skönt med ett finger som cirklar runt ollonet. Experimentera med olika tryck. Be henne att lägga handflatan emot och trycka olika hårt medan hon för handen upp och ner. Ändra hastighet. För en del gör det väldigt stor skillnad att få sin klitoris smekt på sätt som vi inte förknippar med smekandet av en kuk.

Behandling med östrogen kan försvåra eller förhindra erektion. Om du får hormonbehandling kan det vara bra att prata med din endokrinolog om vad du är mest bekväm med. Om du vill behålla möjligheten att få erektion så går det att justera hormonerna och är det så att du gärna vill undvika erektion så är det också bra för endokrinologen att veta för att justera nivåerna.

Om klitoris inte får erektion så går det att, förutom lägga den mot magen som jag beskrev ovan, vika den ner mellan benen. Då kan det vara skönt med en hand som kupar runt könsorganen och rör sig i cirklar eller fram och tillbaka i olika riktningar. Även här går det att experimentera med olika mycket tryck.

En oerigerad klitoris kan vara precis lika känslig för beröring som en erigerad och det kan vara skönt med fingrar som smeker upp och ner eller cirklar runt, under och uppepå ollonet.

Om du och din partner tycker om att använda munnen vid sex så upplever många att det är skönt att bli slickad upp och ner längs klitoris och på ollonet. Experimentera med skillnaden på en mjuk och bred tunga och en mer hård och spetsig. Låt tungspetsen cirkla på undersidan av ollonet eller uppepå ollonspetsen. Även vid oralsex upplever många att det är en stor skillnad på att att få klitoris slickad på de här sätten snarare än som vi tänker oss att det är vanligt att suga och slicka på en kuk.

Viktigt att tänka på vid oralsex är att många sexuellt överförbara infektioner kan överföras könsorgan till mun och i vissa fall, som till exempel herpes, från mun till könsorgan. Då kan det vara bra att använda en slicklapp. Det är en bit plast eller latex som hålls över klitoris och fittan och bildar en barriär. Slicklappen kan även vara en bra hjälp för att hålla ner klitoris mot magen eller i skrevet. Slicklappar går antingen att köpa eller att göra själv genom att klippa upp en kondom eller en handske.

Om du är sugen så kan ni också prova det som på engelska har fått namnet Muffing. Det går ut på att smeka och försiktigt penetrerar inguinalkanalerna som finns i bäckenbotten. Det finns ett inlägg om det här.

Allt det som jag har nämnt går förstås också utmärkt att göra på sig själv, utom möjligtvis oralsex, beroende på hur vig en är.

Jag hoppas att ni kan hitta roliga sätt att njuta på tillsammans!
Hör gärna av dig igen om du vill veta något mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s