Ett tips om sex

Hej alla

Jag är otroligt glad att det kom så många på mitt pass på Stockholm Pride.
Vi var 21st och flera delade med sig av tankar och erfarenheter, vilket jag är tacksam för! Utan er hade det inte blivit något.

Vi pratade mycket om kommunikation. Dels om att det är viktigt att respekt och liknande förmedlas på ett sätt som den andra kan ta åt sig, så att en partner faktiskt känner sig sedd och respekterade, inte bara är det lite passivt. Och del om att förmedla gränser, fantasier och villkor, både innan och efter en sexuell aktivitet.

Men det var något som vi var inne och tangerade på och som jag känner nu efteråt att jag vill lyfta igen.

För att kunna kommunicera vad en gillar och inte, vilka gränser som finns, vilka förutsättningar som behövs för att sexet ska bli bra, så behöver en faktiskt ha lite koll på det själv. Kanske inte veta hundra procent, men i alla fall ha en god uppfattning om det. Visst går de att visa och tala om under tiden när något funkar eller inte, men risken är att det blir många missar på vägen.

Så om du vill ha sex med något mer än dig själv, ta först reda på vad du tycker om. Prova att ha sex med dig själv. Funkar det? Och funkar inte det, men du tror att det skulle funka om någon annan tog på dig så fundera och föreställ dig hur det skulle vara. Fantisera och utforska. Hur vill du att det ska vara. Först då har du en bra grund att utgå ifrån med en eller flera partner.
Och så kom ihåg. Sex med flera är ett samspel. Kommunikationen ska gå åt båda hållen.

Ha kul och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s