Sex med erhållen fitta eller kuk

Info om post-op sex vore bra, finns i stort sett ingenstans. Som MtF så har jag fått ett starkt intryck att läkarna enbart bryr sig om att det går att trycka in en kuk i hålet och inte det minsta om hur det är för personen som är opererad. Vet ej hur det är för de som är mer åt andra hållet

Hej

Jag håller med om att det är synd att penetrationsnormen är så stark att många läkare inte tänker på att en person med en ny fitta (eller kuk) kan vara intresserad av andra sexuella praktiker.

Som med all sex är det så klart väldigt individuellt vad en tycker om. Mitt bästa tips är att prova sig fram. Var beredd på att lära dig nya saker om din kropp och hitta nya sätt att njuta på. Att få en ny kroppsdel att involvera i sexuella aktiviteter betyder att en hel del behöver läras om från början.

Ta tid att lära känna din kropp. Förvänta dig inte att du ska veta vad som känns skönt från början, och ge inte upp om du inte på en gång hittar vad som funkar för just dig.

Utforska området runt könorganet. Insidan av låren, magen, venusberget, rumpan. Har något förändras? Har operationen påverkat nerverna här? Känns något mer, eller mindre?

När ärren har läkt kan du börja utforksa själva könsorganet. Smek förskitigt först, ta reda på hur det känns på de olika ställena. Prova att använda glidmedel så att händerna glider mjukare över huden. Själva ärren kan kännas obehagliga att ta på, men en del känner inget alls och andra tycker att det är skönt. Det här är något som också kan förändras under läkprocessen och upp till flera år efteråt. En del nerver kommer att ha blivit skadade och nerver växer långsamt.

Det finns inga rätt och fel när det kommer till hur just du njuter av att bli smekt. Mjukt, hårt, vibrationer, tryck… Testa dig fram. Vilka oråden är känsligast, vilka områden kan du smeka länge innan det blir för mycket? Känns det olika att smeka med ett finger, två fingrar eller hela handen. Ollonet, oavsett om det är på en klitoris eller en kuk, kan tycka om att bli omslutet eller smekt runt om. Det kan också vara skönt att smeka försiktigt precis i toppen. Eller så är det obehagligt. Bara du vet.

Om du nu skulle vilja prova penetrerande eller omslutande sex finns några saker att tänka på. Det mesta har antagligen redan läkaren tagit upp. Om du har en ny fitta så ta det försiktigt i början. Använd mycket glidmedel. Det kan vara skönt att försöka komma åt att stimulera prostatan inifrån slidan. Eller så är det inte det. Vare sig du använder slidan eller analen så behöver du tänka på att de ligger väligt nära varandra där inne och att det finns risk för skador. Fisting är inte att rekommendera i någon av öppningarna.

Samma sak gäller om du har en ny kuk och har gjort vaginektomi, alltså tagit bort slidan. En tid efter operationen behöver du tänka på att vara försiktig i analen, eftersom den ha ”störts” av operationen.

Oavsett om du har en ny kuk eller en ny fitta så ta det lungt och försiktigt. Använd glidmedel. Prova gärna på egen hand innan du har sex med någon annan.Olika positioner kan kännas lika bra och vara olika bekväma. Det är ingen big deal om det inte riktigt funkar. Försök igen en annan gång om du vill.

Jag svarar gärna på mer specifika frågor, men det här är i alla fall det generella.

Ha så kul!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s