In transit

Jag är 30år, bor i Malmö och har upp till för en månad sen haft ett liv i turbulens. Jag skaffade skägg i november för att ”jag har bestämt mig för att vara maskulin”. I december hade jag fantasier om att våldta ett feminint jag. I januari började skägget klia. För två veckor sen rakade jag av det och kom ut som bi. Idag klarar jag inte av att möta blicken på mannen jag var.

Min omgivning är stöttande, och jag har börjat få modet att inhandla kläderna och sminket samt skriva upp mig hos hälsocoach för att träna höfter och rumpa. Men jag är så jävla ensam i det. Väninnorna kan inte relatera, och de manliga vännerna speglar tillbaka vem jag var, inte vem jag känner mig som. Och sen har vi männen som vill utnyttja mig. Just nu är jag i en garderob som sakta kväver mig. Saker som ”hur fan gör jag med jobbet?” och ”kommer jag kunna gå ut ensam på natten igen?” driver mig knas.

Råden jag får är att kontakta grupper på nätet. Det gör jag, och får inget svar. Kanske är det min maskulina profilbild som inte övertygar, kanske har de mycket att göra. Jag vet inte.. Jag vet bara att jag inte är bekväm att komma ut via internet.

Jag vill hitta fysiska grupper, nätverk och personer som vill träffas och prata. Inte bara rådgivning utan verkligen umgås med människor som ser personen jag tänker vara inom ett år. Att passera mentalt innan jag passerar fysiskt helt enkelt.

Vart kan jag vända mig? Kan du koppla ihop mig med någon? Jag är helt ok med att namn och mail lämnas vidare. Det är bara att jag inte vill göra det till en offentlig grej på sociala medier.

Tack för det du gör, och tack på förhand..

PS: Jag inväntar kontakt via psyk för att påbörja min resa mot behandling. Det är verkligen det mellan-mänskliga jag saknar så jävla hårt.

Hej

Det låter riktigt jobbigt.
Kan du prata om det med dina vänner? Din väninnor som inte kan relatera, kan de kanske stötta i alla fall? Dina manliga vänner, har du berättat för dem att det är jobbigt när de inte bemöter dig som den du är?

Jag har full förståelse för att du behöver hitta nya sammanhang att umgås i, där du kan vara dig själv. Finns det någon transgrupp eller likanande där du bor, eller i en grannstad? har RFSL någon verksamhet i närheten? Transammans?

Jag har tyvärr ingen möjlighet att koppla ihop dig med någon, eller vidarebefordra dina uppgifter. Jag hoppas att det löser sig för dig i alla fall.

Du är inte ensam om dina upplevelser, om det kan ge dig någon tröst. Jag vet att det kan vara svårt att hitta andra att dela sina erfarenheter med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s