Kommentar: Mer nöje av slidsex

 Hej! Jag har precis börjat läsa denna blogg. Men jag är ingen nybörjare på området sas. Jag skriver med anledning av en persons fråga om mer nöje av slidsex än testokuk (här är originalposten, min anm).

1) Har du inte någon kommentarfunktion så man skulle kunna svara direkt i anslutning till inläggen är du snäll, alltså att du modererar men att man kan svara!

Till hens fråga. Jag är 1 år på testo nu, och jag har samma problem som hen.

Jag ska ta lite kort bakgrund: Jag är hysterektomerad men har äggstockar kvar. Före den operationen kunde jag ”komma” till himlen! Efter avtog det mycket kraftigt.

Efter testosteronbehandlingen har jag tappat funktionen så gott som helt. Dels går det inte att gnida där. Då får jag rent ont. Sedan verkar det som att jag tappat den erotiska känseln där eller hur man ska uttrycka det. För jag kan alltså vara vrålkåt, och droppvåt, men se det vill sig inte att vara på just den punkten mer. Tyvärr får jag heller inte slidorgasm längre, eller kan kännas som en pyttekrusning, men inte det här så man vrålar rakt ut, inte alls mer. Ändå kan jag alltså vara så upphetsad så sex är det enda jag vill och vill.
Först trodde jag det berodde på hysterektomin, men nu börjar jag förstå att det är hela behandlingen i sig själv verkar det som. Riktigt skumt faktiskt. Dessutom går det inte att tillfredställa med enbart handkraft längre, det har jag inte ork för då det krävs väldigt kraftfulla saker. Nu har inte jag testat sexleksaker. Men det känns som jag skulle få samma upplevelse som hen som kommer med detta inlägg, att det inte kommer funka med det heller. Så ja problemet finns definitivt. Tyvärr vet jag inte vid gud vad man ska göra för att det ska lossna heller. Hen har gått på testo i 4 år, och det verkar lika illa ändå. Jag på ett år och har samma erfarenhet. Hm..

Frågar man gyn fnyser de och säger självklart kan ALLA få orgasm, det sitter i ditt huvud. Nej det gör det verkligen inte. Men man blir inte tagen på allvar i frågan i alla fall. Men jag håller med om att omslutande sex har blivit bättre, men inte så jag upplever orgasm för det.

Innan operationen hade jag snarare problem med omslutande sex för jag fick ont i livmodertappen när de stötte på för hårt samt ont i magen i flera dagar efter så då tyckte jag inte om sex bara för det sas. Nu tycker jag om det men får inte till det ändå.

Hej

Tack för ett långt och bra inlägg!

Jag har nu aktiverat kommentarsfältet på alla inlägg. Anledningen till att jag inte haft det tidigare är att det helt enkelt kräver mer jobb av mig. Jag har inte velat lägga ner den energin det tar att sålla bort opassande kommentarer. Men nu ska det alltså gå bra att kommentera på alla tidigare och kommande inlägg.

För det första vill jag säga, fy sjutton, vad har du en för gynekolog!? Alla kan absolut inte få orgasm och att förminska med att ”det sitter i huvudet” är oprofessionellt. Det ÄR mycket möjligt att det är delvis psykologiskt, men det betyder inte att det går att ”tänka bort” eller är lätt att fixa. Det finns många som aldrig fått orgasm eller som har förlorat förmågan senare i livet. Ibland går det dock att åtgärda genom sexterapi.

Det har forskats väldigt lite på transpersoners kroppar och sexualitet, så därför är det inte alltid säkert att det går att få några bra svar på varför saker funkar som de gör.

Mitt tips är att utforska könsorganen på olika sätt. Smek och känn efter hur det känns på olika ställen. Känns det olika på olika ställen av din kuk/klitoris? Hur är det med andra delar av könsorganet? Mellangården? Venusberget? Prova med tryck och med superlätta fingertoppar. Snabbt och långsamt. Testa med en fjäder, en tunn sjal eller något annat tunt och lätt. Hur känns det? Prova med en vibrator på olika inställningar. Försöka att inte fokusera på att nå ett visst ”mål”, utan bara utforska hur det känns. Lite som mindfullness. Låt utforskandet ta tid. Kanske kan du lära dig något nytt om din kropp även om du inte hittar tillbaka till att kunna få orgasm.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s