Smärta av vaginal omslutning

Hej!
Jag känner i regel smärta i samband med att jag för upp någonting vaginalt(alltså även typ ett av mina egna fingrar). Ibland när jag onanerar känns det skönt att köra upp ett finger, men om det inte gör ont just när jag gör det så får jag ofta ont efteråt. Inte superont, men ganska. Jag är ftx-person och har därför inte varit intresserad av vaginal omslutning i samband med sex förut, men har blivit lite nyfiken på det sista tiden och har insett att det gör fysiskt ont när jag faktiskt testar. Är det här någonting jag borde söka hjälp för? Kan det vara någon sorts dysfori som sitter i undermedvetet?

Hej

Det kan finnas många olika anledningar till vaginal smärta. Både fysiologiska och psykiska.

Det första att göra att ta reda på om du har någon infektion eller svamp i vaginan, som kan orsaka smärtan. Gå till en barnmorska eller gynekolog, så att de kan testa ordentligt.

Om smärtan inte kommer av en infektion kan det behövas en mer terapeutisk behandling. Det kan vara din dysfori som triggat det, men det kan också finnas andra orsaker. Oavsett vilket kan du få hjälp med det. Din barnmorska eller gynekolog borde kunna remittera eller referera dig till någon som är utbildad på vaginalsmärta.

 

Det är viktigt att inte fortsätta göra sådant som gör ont, eftersom det kan förvärra tillståndet, eller orsaka ytterligare problem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s